🔹مدیرعامل کشت و صنعت مغان در دیدار با مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی با اشاره به خسارت های موش در سال گذشته اظهار داشت: تمهیدات لازم برای کنترل آفت موش اتخاذ شده است.

🔹به گزارش امور روابط عمومی و بین الملل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان دکتر صمد بهزاد، مدیرعامل شرکت با تاکید بر ضرورت مبارزه با خسارت های موش خاطر نشان شد: مدیریت شرکت در سال گذشته به محض مشاهده این آفت، اطلاع رسانی های لازم را به مراجع ذیصلاح انجام داده و پیگیری هایی را در این خصوص انجام داد و اخیراً نیز صحبت هایی با کمیسیون کشاورزی مجلس صورت گرفته است.

🔹وی افزود: علیرغم اینکه مشکل آب به یکی از چالش های این بنگاه اقتصادی تبدیل شده است، محدودیت های اصل 44 مشارکت بخش خصوصی را به مدت بیش از دو سال ممنوع کرده و این مسئله، مانع سرمایه گذاری های بخش خصوصی در قسمت های مختلف این مجتمع عظیم اقتصادی شده است.

🔹حسن نظیفی، معاون فنی و صنایع شرکت تصریح نمود: 80 درصد آبیاری در دشت مغان به روش سنتی انجام می شود و در شرکت نیز 4 هزار هکتار از اراضی با آبیاری تحت فشار صورت می گیرد و مابقی زمین های زراعی بصورت غرقابی آبیاری می گردد که برای رفع این نقیصه نیاز به تسهیلات می باشد.

🔹احمد شهریار، معاون کشاورزی و دامپروری شرکت گفت: 4 دهه قبل کل محصولات کشاورزی به واسطه آفت موش از بین رفته و سال گذشته نیز بدنبال بروز این آفت، مکاتبات لازم با معاونت زراعت وزارتخانه انجام گرفت و بعد از بررسی های بعمل آمده کل استان اردبیل، وضعیت قرمز اعلام گردید و با همت شرکت و اداره کل حفظ نباتات، سموم مورد نیاز جهت مبارزه تهیه شد.

🔹دکتر نبی اله رشنو، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی؛ کشت و صنعت مغان را یک میراث همه جانبه توصیف نموده و گفت: این بنگاه اقتصادی یک مجموعه تولیدی کاملا مکانیزه و در سطح پیشرفته ترین حوزه های دام، طیور، کشت، صنعت، داشت و برداشت در کشاورزی می باشد که پیش از این تنه به تنه مهمترین مراکز آمریکایی می زد.

🔹وی از بسترسازی برای جذب سرمایه های خُرد و کلان به بخش کشاورزی سخن به میان آورد و تاکید نمود: کشت و صنعت مغان می تواند، پایلوت خوبی باشد و باید بجای اینکه به یکسری رانت خوار واگذار شود، از طریق فرابورس و بخشی از حیطه مدیریت حاکمیتی، مردم را در این سرمایه گذاری ها سهیم کنیم. اگر این مجموعه عظیم اقتصادی را از رفتارهای سیاسی عبور دهیم و اگر دولت سهم خود را حفظ کرده و مردم را از طریق سرمایه گذاری پای کار بیاورد، تراز مثبت فراگیر و همه گیر بوجود می آید.

🔹یحیی آذرمی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: سال زراعی گذشته با توجه به بارندگی های اول سال، بعداً قطع بارندگی و سپس افزایش 4 درجه ای حرارت، شرایط ویژه ای را برای طغیان آفت موش فراهم شد. برای مبارزه با این آفت مهمترین روش مبارزه، زراعی و مکانیکی بوده و روش شخم زنی، آبیاری غرقابی و یخ آب زمستانه بهترین و موثرترین روش های مبارزه می باشند که با این روش، جمعیت این آفت کنترل پیدا می کند و مابقی را می توان بواسطه روش شیمیایی کنترل کرد.

#کشت_صنعت_مغان