⏪ به گزارش امور روابط عمومی و بین الملل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان قاسم محمدی، مدیرعامل شرکت ضمن تبریک هفته منابع طبیعی اظهار داشت: در طول دهه های متمادی اقدامی جهت نوسازی باغات میوه شرکت انجام نگرفته و تقریبا 50 درصد مجتمع باغی مذکور از حیض انتفاع خارج شده است. یکی از اولویت های اصلی و برنامه کاربردی و راهبردی مدیریت این بنگاه اقتصادی توسعه باغات و زراعت چوب در اراضی شیب دار و تپه ماهورها می باشد.
✅ وی افزود: سال گذشته 120 هکتار از باغات میوه اصلاح و نوسازی گردید و برای سال بعد 300 هکتار جدید احیا خواهد شد. 10 هزار اصله نهال از کشور صربستان وارد کشور و شرکت شده و واردات 15 هزار اصله نهال دیگر در دستور کار می باشد. اصلاح و نوسازی باغات، کشت انواع و ارقام مختلف میوه، توسعه کشت بافت و ایجاد نهالستان و باغ مادری از برنامه های در دست اجرا می باشد.
✅ محمدی بیان کرد: تولید نهال پشتوانه احیای باغ بوده و در همین راستا در فاز اول 250 هزار پیوند اصله نهال انجام شده است که علاوه بر نیاز داخلی مازاد بر نیاز آن جهت ارائه خدمات در سطح منطقه عرضه خواهد شد. تولید و توسعه نهال و احداث باغ مادر در دستور کار می باشد تا نسبت به تولید و فروش پیوندک با برند مغانه اقدام گردد.
✅ مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: تولید نهال بایستی عاری از بیماری، آفت و ویروس باشد. در همین راستا جهت گیری به سمت کشت بافت بوده و برای عملیاتی کردن آن در شرکت و کشور در درختان غیرمثمر نیز می توانیم از این نوع کشت استفاده نماییم. نهال، نهاده مهمی بوده و سرمایه گذاری در باغ، بلند مدت می باشد که یکی از اهداف شرکت تولید نهال اصیل است.
✅ وی ادامه داد: اراضی بسیاری در محدوده شرکت وجود دارند که شیب دار، تپه ماهور و فاقد ارزش برای زراعت بوده و در راستای سرمایه گذاری میان مدت توسعه زیتون و صنوبر در آنها مد نظر قرار دارد. صنوبر از درختان سریع الرشد بوده و فروش آن بعد از سال پنجم سود سرشاری را عاید شرکت خواهد کرد.
✅ قاسم محمدی اذعان کرد: هر اندازه دقت و روایی برنامه ریزی مالی و سرمایه گذاری بیشتر باشد، حاصل خروجی آن در میران بهره وری، راندمان تولید و رکوردهای کسب شده مشاهده خواهد شد. ما خود را ملزم به هماهنگی و همکاری در تدوین برخی از برنامه ها می دانیم و برای آن اعلام آمادگی می کنیم. این امر در بعد نظارتی، توسعه، اجرای پروژه و مشورت در کارها از نگاه تولیدی و پژوهشی به هم افزایی انجامیده و به نفع هر دو طرف خواهد بود.
✅ مدیرعامل شرکت تصریح نمود: به سبب کم آبی، خشکسالی زراعی، تحدید و کاهش حقابه استان اردبیل برای مدیریت بحران موجود لاجرم باید بسوی آبیاری نوین حرکت کنیم. آبیاری زیرسطحی که مدرن ترین و بروزترین سیستم در این خصوص می باشد، منجر به عقد قرارداد شده و بعنوان پایلوت در 100 هکتار از باغات و 100 هکتار از زراعت عملیاتی خواهد شد. کل پروژه 1200 هکتار بوده و 1000 هکتار آن توسط دولت بصورت رایگان و 200 هکتار دیگر از محل منابع داخلی شرکت به مورد اجرا گذاشته می شود.
✅ حسن نظیفی، رئیس هیئت مدیره و معاون کشاورزی و دامپروری شرکت خاطر نشان ساخت: برای مطرح گردیدن شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان بعنوان قطب تولید نهال میوه و زراعت چوب کشور باید نهالستان شرکت راه اندازی شود که اقدامات اولیه برای آن انجام گرفته است.
✅ وی ادامه داد: زراعت چوب می تواند، یکی از برنامه های تولیدی شرکت باشد. تولید نهال پشتوانه این امر بوده و به توسعه تولید و کشت آن منجر می گردد. شناسایی زمین ها برای توسعه زراعت چوب اهمیت وافری داشته و این بنگاه اقتصادی دارای اراضی مستعد بسیاری در این زمینه می باشد. انعقاد تفاهمنامه با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جهت استفاده از نظرات کارشناسی برای توسعه چوب مهم است.
✅ عسکر قوی پنجه اظهار داشت: وظیفه اصلی منابع طبیعی حفظ، اصلاح، احیا و بهره برداری از جنگل های کشور است که وظیفه سنگینی بوده و قسمتی از وظایف چندین سازمان را به تنهایی به دوش می کشد. یکی از سیاست های منابع طبیعی توسعه زراعت چوب بوده و با توجه به اینکه بستر برای زراعت چوب در این بنگاه اقتصادی فراهم می باشد، شرکت مغان آماده هرگونه همکاری است و می تواند کمکی برای اداره کل منابع طبیعی باشد.
✅ وی ادامه داد: بر اساس نظر کارشناسان چنانچه سالانه اقدام به کشت 100 هکتار صنوبر در شرکت مغان گردد، از سال پنجم درآمد سرشاری عاید شده و می توانیم، از این محل کل حقوق کارکنان شرکت را تامین بکنیم. افزون بر آن با توجه به تغییرات اقلیمی توسعه زراعت چوب از فرسایش خاک جلوگیری بعمل آورده و از گرد و غبار جلوگیری می کند.
✅ محمود قلیزاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل ضمن بیان اینکه طرح ملی- مردمی تولید و کاشت 1 میلیارد نهال استارت زده شده است، گفت: در خصوص توسعه کشت نهال مطالبه بین المللی از کشور ما وجود دارد و از طرف دیگر برای اینکه سرانه سبز خویش را به استاندارد جهانی نزدیک کنیم، نیاز به این امر داریم. بر طبق کنوانسیون بین المللی مبارزه با فرسایش خاک و آلودگی هوا با کشورهایی که تولید کربن در آنها زیاد باشد، برخورد خواهد شد. بر همین اساس موظف به تولید و کاشت نهال به میزان فوق الذکر برای تولید اکسیژن هستیم.
✅ وی اضافه کرد: از سال 1402 تا 1405 بایستی سالانه 250 میلیون اصله نهال در کشور تولید و کشت گردد که سهم استان اردبیل 40 میلیون اصله نهال در طول 4 سال می باشد و پیگیری ها باید بر این اساس باشد. چنانچه شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان یکسال اقدام به تولید نهال بکند، از سال بعد خودکفا خواهد شد. نهال صنوبر با توجه به اینکه رشد سریعی دارد، پس از یکسال قابلیت انتقال دارد.
✅ مالک پاکدل، معاون حفاظت مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: محدوده اولیه شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که 63 هزار و 539 هکتار می باشد، جزو اراضی ملی بوده و دارای طرح مصوب می باشد و زیرساخت های ایجاد شده در آن اعم از جاده ها، ابنیه، کانال ها و دریاچه شهرک در مالکیت این بنگاه اقتصادی می باشد و واگذاری آن به اشخاص، غیرقانونی و اجحاف در حق این بنگاه اقتصادی بوده است و این شرکت در خصوص واگذاری اراضی ایثار کرده است.
✅ لازم بذکر است، بعد از این جلسه، به مناسبت هفته منابع طبیعی در محوطه شهرک شهید آیت الله غفاری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نهال غرس شد.
✅ شایان ذکر است، در این دیدار مسلم وطنخواه، مدیر مجتمع باغات؛ هوشنگ محمدی، مدیر امور فنی و عمرانی؛ علی اکبر عباس زاده، مدیر امور حقوقی و املاک؛ کیکاوس پوراصغر، مدیر امور روابط عمومی و بین الملل؛ خلیل طالبی، مشاور اجرایی مدیرعامل شرکت و حسن سلیمی، رئیس اداره حقوقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری نیز حضور داشتند.
✍️امور روابط عمومی و بین الملل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان
تلگرام، اینستاگرام و ایتا
@keshtsanatemoghan